Maatwerk in beveiligingen - Het Ondernemersbelang

Maatwerk in beveiligingen - Het Ondernemersbelang

Op woensdag 21 november 2018 werd een prachtig artikel, geschreven door Leo Singor, gepubliceerd op www.ondernemersbelang.nl. Wij zijn altijd reuze trots al er een mooi artikel verschijnt over het werk wat wij elke dag weer met heel veel plezier doen!

De intro van dit artikel vind je hieronder. Het gehele artikel vind je hier.

Hans Nieuwenhuis, directeur en eigenaar van Security Noord Nieuwenhuis, heeft ruim achttien jaar ervaring in de beveiligingsbranche en besloot in 2008 voor zichzelf te beginnen. Na de nodige voorbereidingen ging hij in 2009 echt van start.

Security Noord in Actie

Het bouwproject Raadhuisplein in Drachten
Hans: “Een beveiligingsbedrijf begin je niet zomaar even. Je hebt een vergunning nodig van het Ministerie van Justitie, dan heb je een pas nodig die je bij de politie moet aanvragen en zo komt er nogal wat bij kijken. Dus voordat ik écht los kon, was het 2009.”

Hij verzamelde een aantal zzp’ers om zich heen en startte met beveiliging in de horeca en van evenementen. Hij kreeg steeds meer opdrachten en in 2011 haalde hij, naar eigen zeggen, zijn eerste grote klus binnen: de beveiliging van het bouwproject Raadhuisplein in Drachten. Vanaf toen raakte alles in een stroomversnelling. Hans: “Je moet ervoor zorgen dat je uniek bent, dat je voor tweehonderd procent klaarstaat voor je klanten, dat je oplossingsgericht werkt en dat je een hoog servicegehalte nastreeft.”

"Dat is waar we het uiteindelijk voor doen"
In 2015 diende zich een klus aan die behoorlijk tot de verbeelding spreekt. Op 27 december van dat jaar was er een zware gasexplosie in een flat in Drachten, omdat een depressieve man de gaskraan in zijn huis had opengezet. Door de klap stortten dertien appartementen in. Het is een wonder dat er geen doden en gewonden vielen.

Binnen vierentwintig uur stonden de mensen van Security Noord Nieuwenhuis klaar om de omgeving van de flat te omsluiten met hekken. Met een camerawagen, uitgerust met acht camera’s, controleerden ze zes weken lang elke vierkante centimeter van het terrein. Naast de camera’s werd er gebruik gemaakt van bewegingsdetectoren waardoor de persoonlijke spullen van de bewoners beschermd waren en pottenkijkers van het terrein weggehouden konden worden in verband met instortingsgevaar.

Hans: “Tijdens onze diensten in de wagen, die soms wel twaalf uur duurden, hebben we de boel scherp in de gaten gehouden. Dit resulteerde ook in iets positiefs: de ogen van Billy, de kat van één van de bewoners die al dagen zoek was, priemden opeens op vanuit de donkere puinhopen. Het lukte ons om Billy diezelfde nacht nog te vangen en te herenigen met de eigenaar. Dat zijn mooie dingen tijdens trieste tijden en dat is waar we het uiteindelijk voor doen.”

Lees hier het hele verhaal over de gasexplosie in drachten.
Lees hier het hele artikel op de website van Het Ondernemerbelang

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.