Fulltime Sneekweek

Fulltime Sneekweek

Fulltime Sneekweek Security Noord Nieuwenhuis

“Sneekweek, al een dikke 80 jaar het zeilevent van de zomer, is een van onze favoriete klussen van het jaar. In 2014 is Security Noord Nieuwenhuis gevraagd om het starteiland te komen beveiligen. Voor mensen die minder bekend met Sneekweek zijn: Starteiland is de plek waar alles begint. Hier kom je aan met een pondje en kun je genieten van de feesttent, kroeg en de populaire schuimparty.

Tijdens de Sneekweek zijn wij met vijf man sterk fulltime aanwezig. En met fulltime bedoel ik ook echt fulltime: de tent, slippers en zwembroeken gaan gewoon mee. Dit is niet alleen voor onze mannen leuk, maar ook voor de mensen die hier rondlopen. Zij zien de hele week dezelfde beveiligers. Niet strak in pak en met een serieus gezicht, maar gewoon relaxt als ‘een van hen’. Dat vinden we ook belangrijk, aanwezig zijn maar wel op een relaxte manier. Dat is voor de bezoekers ook veel gezelliger. Zo stonden we in 2016 met petten en waterpistolen bij de deur van de schuimparty. Dat geeft een goede sfeer en vinden we ook mooi.

Waar vroeger nog een hoop ellende was op Sneekweek, met regelmatig ruzie en politie, hebben we de afgelopen jaren gemerkt dat dit erg is afgenomen en de sfeer elk jaar beter wordt. In overleg met de politie hebben we voorafgaand aan Sneekweek 2016 afgestemd dat de politie minder aanwezig hoeft te zijn op het eiland. De politie kan op ons rekenen, en wij op hen als het nodig is. Dat zijn fijne samenwerkingen.”

Hans Nieuwenhuis
Directeur Security Noord Nieuwenhuis

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.