Beveiliging op maat

Beveiliging op maat

Beveiliging op maat Security Noord Nieuwenhuis

Waar we in november 2018 nog met een prachtig artikel op de website van ondernemersbelang.nl stonden (bekijk 'm hier), staan we deze maand ook nog eens met een mooi artikel in Kijk op het Noorden.Wederom zijn we reuze trots met dit artikel over Security Noord.

De intro van dit artikel vind je hieronder. Het gehele artikel vind je hier, vanaf pagina 22.

Beveiliging is mensenwerk. Dat begrijpt Hans Nieuwenhuis als geen ander. Bij het werven van beveiligers voor zijn in 2009 gestarte bedrijf Security Noord Nieuwenhuis in Drachten kijkt hij daarom niet alleen naar diploma’s, maar vooral ook naar de persoon. “Hoe gaat iemand met mensen om, hoe gaat iemand met veranderende situaties om. Dat bepaalt uiteindelijk de kwaliteit van onze dienstverlening.”

Bij elke klus kijkt Nieuwenhuis daarom altijd goed wie van de veertig ervaren beveiligers waarop hij een beroep kan doen het beste bij een bepaalde beveiligingsvraag past. Het werkterrein is gevarieerd, van objectbeveiliging, horecabeveiliging en evenementenbeveiliging tot bouwbeveiliging, calamiteitenbeveiliging en beveiliging in de zorgsector. Bij elke vorm van
beveiliging worden andere vaardigheden gevraagd. Vooral op plekken waar zich dreigende situaties kunnen voordoen moeten de beveiligers stevig in hun schoenen staan.

“Agressieve bezoekers van een evenement benader je heel anders dan een agressieve cliënt in de zorg”, weet Nieuwenhuis. “In het eerste geval is veelal vaak alcohol in het spel en is het zaak de overlastveroorzaker op een zo goed mogelijke manier van het terrein te verwijderen, waarna het feest verder kan. In de zorg komt agressie vooral voort uit onmacht en is het zaak de situatie onder controle te krijgen zodat de zorgverlener zonder angst z’n werk kan doen. De zorg is hierin dus leidend. We hebben daar zelfs onze bedrijfskleding op aangepast; minder fel, want dat kan mensen triggeren.”

WEDSTRIJDEN SC CAMBUUR
In beide takken van beveiliging heeft Security Noord inmiddels een stevige naam opgebouwd. Nieuwenhuis mag zelfs zeventig procent van de zorgaanbieders in Noord-Nederland tot klant rekenen en met een onderwijsinstelling ontwikkelde hij de cursus ‘Veilig werken in de zorg’. Tegelijk worden de Sneekweek (sinds 2014), tal van danceparty’s, dorpsfeesten en races (onder meer op het circuit van Assen) en sinds dit voetbalseizoen ook de wedstrijden van sc Cambuur in veilige banen geleid. “Het doel
is dat iedereen hier op een veilige manier plezier kan hebben. ”Met onder meer portiersdiensten, verkeersregelaars, hondenbeveiliging en een volledige geoutilleerde en van alle moderne bewakingstechnieken uitgeruste commando- en camerawagen kan Nieuwenhuis elke beveiligingsvraag op maat invullen. “Wij denken mee met onze klanten en geven een eerlijk advies, het is echter de klant die beslist wat hij nodig acht. Ook als ’s nachts op het laatste moment een beveiliger moet worden geregeld is dat mogelijk. Als dingen veranderen kunnen we snel op- of afschalen. Dat stukje flexibiliteit hoort erbij vind ik.”

Het gehele artikel vind je hier, vanaf pagina 22.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.